OMIKRON

 HOME : LINKS  ABOUT : RSS 


game


Heavy Rain (Turkish)

Nerden başlasam acaba? En iyisi Quantic Dream Firması’nın tarihi ile başlayayım.Quantic Dream Firması’nın ilk oyunu 1999 Yılında çıkan Omikron:The Nomad Soul oyunudur.Bu oyun çok büyük bir ilgi görmüş ve iyi bir satış grafiği yakalamıştı.Firmanın daha sonraki çalışması olan Fahreinheit ise 2005 Yılında çıkmış ve bizi bir interaktif filmin içine sokmuştu.Kendi adıma konuşayım oyunu bitirmeden başından kalkamadım.Bir kere oyun çok sürükleyiciydi.Ayrıca oyunda yaptığınız her hareket oyunun gidişatını değiştiriyordu.Quantic Dream Fahreinhet ile de gönüllerde taht kurmuştu.

Quantic Dreams Firması’nın şu anda yapım aşamasında olan yeni oyunun ismi ise Heavy Rain. Bu oyun Xbox360,PS3 gibi yeni konsolların yanı sıra PC'ye de çıkacak ve oyunda bir sürü yeni görsel efekt kullanılacak, zaten oyunun videosuna ve yayınlanan resimlerine bakarsanız görürsünüz ne demek istediğimi. Oyunun konusu hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmadı, o yüzden size videoyu anlatacağım. Video oyuncu elemelerine gelen Mary Smith adlı genç bir kızın beyaz bir odada kameraya karşı konuşması ile başlıyor. Daha sonra ise videoda görünmeyen bir yönetmen ile konuşuyor. Burada anlatacaklarım için sıkı durun ve derin bir nefes alın; burada oyunun gerçekçi yüz animasyon şeklini görüyoruz. Kız konuşurken yüzündeki her kas doğal bir şekilde kasılıyor, gülümsediği zaman gözünün içi gülüyor sanki. Gözler o kadar gerçekçi yapılmış ki gözlerin içinin parlaması bile görülüyor.

Daha sonra etraf beyazlaşıyor ve kendimizi çok gerçekçi yapılmış bir mutfakta buluyoruz. Kızın arkasında lavabo ve yanında ise mutfak masası var, mutfaktaki tüm eşyalar daha önce hiçbir oyunda görmediğimiz bir şekilde modellenmişler aynı animasyon filmlerinde kullanılan CG teknolojisi gibi. Camlardaki ve bıçaklardaki yansımalar muhteşem görünüyor. Tekrar ediyorum ne dediğimi anlamınız için oyun resimlerine ve videosuna tekrardan bir bakın. Sahne devam ettikçe kız erkek arkadaşının kendini aldatmasından bahsediyor ve lavaboya doğru ilerliyor ve o anda dışarıda bir şimşek çakıyor etraf aydınlanıyor bu efekt de çok gerçekçi.Neyse lavabodan silah alıp bize dönüyor ve başına dayıyor.Ve kendi kendine soruyor aldatan o niye ben kendimi öldüreyim ki diyor ve silahı aşağı indirip sevgilisinin dönmesini bekliyor.Bu kısımda aynı zamanda kız ağlıyor ağlama efekti o kadar iyi yapılmış ki tamamen 3D göz yaşları ile.Neyse daha sonra kız yine konuşuyor ve bize doğru silahı ateşliyor.Yine etraf beyazlaşıyor ve kendimizi beyaz odada buluyoruz.Kız nasıl oynadım diye yönetmene soruyor ve odadan ayrılıyor,videoda burada bitiyor.

Oyunun 2007 yılında çıkması planlanıyor ve oyun tüm yeni nesil grafik teknolojilerini destekliyor. Ayrıca oyun AGEIA Firması’nın fizik kartını da destekleyecek. Bu oyunu oynayabilmek için nasıl bir sistem gerecek açıkçası onu düşünmek bile istemiyorum şu an ama 2007’de standart olan bir sistemle oynanabilir diye düşünüyorum. Daha oyunun çıkmasına en azından bir yıl veya daha fazla var ama bu görüntüler bile beni heyecanlandırmaya yetiyor. Oyunla ilgili bilgiler şimdilik bu kadar hatta bu videoda oynayan kızın bile oyunda yer alıp yer almayacağı belli değil, yeni bilgiler geldikçe haber vereceğiz.
Herkese iyi oyunlar.


Autor: Yazar Emre Acar
Source: Adventure Soul
Language: Turkish

HeavySaturday, May 06, 2006
<< HOME

Previous News

1996-2022 "Omikron Game". This is a private blog to keep articles online through years for my bad memory. Please respect authors rights and ask them for material. Some links may lead to 404, is not our fault.