OMIKRON

 HOME : LINKS  ABOUT : RSS 


game


E3 - Heavy Rain - dychberúce video od tvorcov Fahrenheitu

Viete už, že tvorcovia kritikou uznávaného (ale žiaľ nie až tak dobre predávaného) Fahrenheitu z Quantic Dream pracujú na projekte Heavy Rain pre PC a PS3. Na E3 sa zjavilo video, ktoré predstavuje novú technológiu, čo pri tom využívajú. Ide o konkurz mladej amatérskej herečky, ktorá vám predvedie poriadne divadlo. Scéna nemá nič spoločné s pripravovanou hrou, slúži výhradne ako prezentácia technológie s cieľom zapôsobiť na producentov a divákov. A darí sa to teda výborne. Aký-taký dojem si môžete spraviť z týchto štyroch obrázkov, ale zhliadnutiu oného grafického šialenstva v pohybe sa to ani zďaleka nevyrovná, takže sa, prosím vás, nenechajte odradiť veľkosťou videa (celú parádu ponúkame aj v menšej kvalite, ale aj keď máte pomalší internet, obetujte radšej nejakú minútku-dve a dajte sťahovať ten 130 megový súbor). Gestá, mimika, reč tela... prosto všetky aspekty neverbálnej komunikácie (teda samozrejme len tie, ktoré sa naozaj dajú prepašovať do compu, olfaktoriku nečakajte, to budú simulovať až next-next-next geny), k tomu neuveriteľne detailné prostredie, pohyb postavy, emócie... Čo je na tom všetkom také úžasné? Že nejde o renderovaný film, ale o real time 3D. Dokazuje to aj fakt, že diváci na E3 mohli mierne modifikovať vyznenie videa! Ak sa k nám dostane produkt podobný Fahrenheitu v takejto vizuálnej podobe, máme sa na čo tešiť.


Inak tá ženská pôsobí strašne creeeeepy a spoooooky. Keď som to včera v noci pozeral v redakcii (bol som tam sám po tme so slúchadlami na ušiach), mal som z toho taký divný pocit. Pár krát som sa veru pozrel za chrbát. Aj keď ide o "thrilling" scénu, vo svojej podstate strašidelná nie je. Ani nechcem myslieť na to, čo by som robil, keby skutočne takto predstavovali autori nejaký hororor. Neviem, či to je tými (mierne vypúlenými) očami herečky, alebo tým pocitom, že niečo "umelé na compe" tak verne zobrazuje realitu... Prosto to na mňa pôsobí zimomriavkovo. Ok, dosť bolo, sťahujte, pozerajte, obdivujte, tešte sa, prípadne bojte sa. Je to na vás. Ale neprepaste to!

Autor: Slavomír Benko
Source: Games.Tiskali.cz
Language: Slovak

E3Saturday, May 13, 2006
<< HOME

Previous News

1996-2022 "Omikron Game". This is a private blog to keep articles online through years for my bad memory. Please respect authors rights and ask them for material. Some links may lead to 404, is not our fault.