OMIKRON

 HOME : LINKS  ABOUT : RSS 


game


E3 2006: Lelepleződik a Heavy Rain

A Fahrenheit készítője, a Quantic Dream várhatóan a héten mutat az E3-on egy real-time techdemot az új PS3-as üdvöskéjéből, a Heavy Rain-ből.

A „Szereposztás”-nak (Casting) elnevezett demóban egy fiatal színésznő felvételijét láthatjuk, amint egy szerepet próbál elnyerni. Mindezt egy virtuális színésszel, akinek érzelmeit, sírását teljesen real-timeban és 3D-ben csodálhatjuk meg.

A Quantic Dream a fiatal Aurelie Brancilhon színésznőt szerződtette a szerepre, aki így az első nő a történelemben, aki virtuálisan sírhatott 3D-ben.

„A célunk nem pusztán az volt, hogy a színészi alakításhoz hasonló élményt adjunk vissza, hanem a teljes perfomanszt láthassuk viszont, annak minden érzelmi tartalmával.” nyilatkozta David Cage, a Quantic Dream alapítója és a Heavy Rain rendezője. „A Quantic Dreamnél biztosak vagyunk benne, hogy a jövő nextgen konzoljaira írt játékok kulcsa az érzelmek teljes kifejezése lesz, így nagy energiát fordítunk olyan technológiák kifejlesztésére, melyekkel néhány éven belül virtuális színészeket hozhatunk létre. A kifejezhető érzelmek skálájának bővítésével a játékok sokkal szélesebb körhöz szólhatnak majd. Ez a demo csak egy példa, hogy mire lesz képes ez a technológia, de remélem jól mutatja meg az ilyen irányú lehetőségeit a médiának, mely néhány éven belül el is terjedhet.”

Technikailag a „Szereposztás” a következő nextgen technológiákat vonultja fel:
- Teljes test és arc motion capture, beleértve a szemeket, pupillákat, valamint az ujjak és ajkak mozgását
- valós idejű könnyek
- valós idejű arc ráncozódás
- továbbfejlesztett bőr shader
- továbbfejlesztett renderelési technológiák (Depth of Field, Spherical Harmonics, és High Dynamic Range)

A Heavy Rain egy következő generációs konzolokra és PC-re szánt játék, melynek alapja az érzelmek kifejezése és az innovatív játékmenet. A „Szereposztás” az AGEIA (fizikai motor), a VICON PEAK (motion capture rendszer test és arcmozgás rögzítésére), valamint a Sony Computer Entertainment közreműködésével jött létre.

Autor: Érdekesség
Source: GamekaPocs
Language: Hungarian

E3 2006: Lelepleződik a Heavy Rain Tuesday, May 09, 2006
<< HOME

Previous News

hosting1996 - 2018 "Omikron Game" . This is a private blog, the main aim of keeping articles on-line through the years for my poor memory. Please respect authors rights and ask them personally for coping material. Some links to other sites can lead to 404 it is not my fault.