OMIKRON

 HOME : LINKS  ABOUT : RSS 


game


E3 2006: Lelepleződik a Heavy Rain

A Fahrenheit készítője, a Quantic Dream várhatóan a héten mutat az E3-on egy real-time techdemot az új PS3-as üdvöskéjéből, a Heavy Rain-ből.

A „Szereposztás”-nak (Casting) elnevezett demóban egy fiatal színésznő felvételijét láthatjuk, amint egy szerepet próbál elnyerni. Mindezt egy virtuális színésszel, akinek érzelmeit, sírását teljesen real-timeban és 3D-ben csodálhatjuk meg.

A Quantic Dream a fiatal Aurelie Brancilhon színésznőt szerződtette a szerepre, aki így az első nő a történelemben, aki virtuálisan sírhatott 3D-ben.

„A célunk nem pusztán az volt, hogy a színészi alakításhoz hasonló élményt adjunk vissza, hanem a teljes perfomanszt láthassuk viszont, annak minden érzelmi tartalmával.” nyilatkozta David Cage, a Quantic Dream alapítója és a Heavy Rain rendezője. „A Quantic Dreamnél biztosak vagyunk benne, hogy a jövő nextgen konzoljaira írt játékok kulcsa az érzelmek teljes kifejezése lesz, így nagy energiát fordítunk olyan technológiák kifejlesztésére, melyekkel néhány éven belül virtuális színészeket hozhatunk létre. A kifejezhető érzelmek skálájának bővítésével a játékok sokkal szélesebb körhöz szólhatnak majd. Ez a demo csak egy példa, hogy mire lesz képes ez a technológia, de remélem jól mutatja meg az ilyen irányú lehetőségeit a médiának, mely néhány éven belül el is terjedhet.”

Technikailag a „Szereposztás” a következő nextgen technológiákat vonultja fel:
- Teljes test és arc motion capture, beleértve a szemeket, pupillákat, valamint az ujjak és ajkak mozgását
- valós idejű könnyek
- valós idejű arc ráncozódás
- továbbfejlesztett bőr shader
- továbbfejlesztett renderelési technológiák (Depth of Field, Spherical Harmonics, és High Dynamic Range)

A Heavy Rain egy következő generációs konzolokra és PC-re szánt játék, melynek alapja az érzelmek kifejezése és az innovatív játékmenet. A „Szereposztás” az AGEIA (fizikai motor), a VICON PEAK (motion capture rendszer test és arcmozgás rögzítésére), valamint a Sony Computer Entertainment közreműködésével jött létre.

Autor: Érdekesség
Source: GamekaPocs
Language: Hungarian

E3 2006: Lelepleződik a Heavy Rain Tuesday, May 09, 2006
<< HOME

Previous News

hosting1996 - 2018 "Omikron Game" . This is a private blog, the main aim of keeping articles on-line through the years for my poor memory. Please respect authors rights and ask them personally for coping material. Some links may lead to 404, is not my fault.