OMIKRON

 HOME : LINKS  ABOUT : RSS 


game


E3 2006: Lelepleződik a Heavy Rain

A Fahrenheit készítője, a Quantic Dream várhatóan a héten mutat az E3-on egy real-time techdemot az új PS3-as üdvöskéjéből, a Heavy Rain-ből.

A „Szereposztás”-nak (Casting) elnevezett demóban egy fiatal színésznő felvételijét láthatjuk, amint egy szerepet próbál elnyerni. Mindezt egy virtuális színésszel, akinek érzelmeit, sírását teljesen real-timeban és 3D-ben csodálhatjuk meg.

A Quantic Dream a fiatal Aurelie Brancilhon színésznőt szerződtette a szerepre, aki így az első nő a történelemben, aki virtuálisan sírhatott 3D-ben.

„A célunk nem pusztán az volt, hogy a színészi alakításhoz hasonló élményt adjunk vissza, hanem a teljes perfomanszt láthassuk viszont, annak minden érzelmi tartalmával.” nyilatkozta David Cage, a Quantic Dream alapítója és a Heavy Rain rendezője. „A Quantic Dreamnél biztosak vagyunk benne, hogy a jövő nextgen konzoljaira írt játékok kulcsa az érzelmek teljes kifejezése lesz, így nagy energiát fordítunk olyan technológiák kifejlesztésére, melyekkel néhány éven belül virtuális színészeket hozhatunk létre. A kifejezhető érzelmek skálájának bővítésével a játékok sokkal szélesebb körhöz szólhatnak majd. Ez a demo csak egy példa, hogy mire lesz képes ez a technológia, de remélem jól mutatja meg az ilyen irányú lehetőségeit a médiának, mely néhány éven belül el is terjedhet.”

Technikailag a „Szereposztás” a következő nextgen technológiákat vonultja fel:
- Teljes test és arc motion capture, beleértve a szemeket, pupillákat, valamint az ujjak és ajkak mozgását
- valós idejű könnyek
- valós idejű arc ráncozódás
- továbbfejlesztett bőr shader
- továbbfejlesztett renderelési technológiák (Depth of Field, Spherical Harmonics, és High Dynamic Range)

A Heavy Rain egy következő generációs konzolokra és PC-re szánt játék, melynek alapja az érzelmek kifejezése és az innovatív játékmenet. A „Szereposztás” az AGEIA (fizikai motor), a VICON PEAK (motion capture rendszer test és arcmozgás rögzítésére), valamint a Sony Computer Entertainment közreműködésével jött létre.

Autor: Érdekesség
Source: GamekaPocs
Language: Hungarian

E3Tuesday, May 09, 2006
<< HOME

Previous News

1996-2022 "Omikron Game". This is a private blog to keep articles online through years for my bad memory. Please respect authors rights and ask them for material. Some links may lead to 404, is not our fault.