OMIKRON

 HOME : LINKS  ABOUT : RSS 


game


Παιχνίδια για μεγάλα παιδιά

OMIKRON: THE NOMAD SOUL

Κατασκευαστής: Quantic Dream

To Omikron: The Nomad Soul αποτελεί μία επίσης ευχάριστη έκπληξη, για την οποία είναι υπεύθυνη μία μικρή γαλλική εταιρεία ονόματι Quantic Dream, που χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να το ολοκληρώσει. Πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης με αρκετά στοιχεία βολών, ξύλου και περιπέτειας. Η μη γραμμική του εξέλιξη σημαίνει ότι μπορείτε να κατευθυνθείτε όπου επιθυμείτε χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. Το παιχνίδι ξεκινά με εσάς να καταλαμβάνετε το σώμα ενός νεαρού αστυνομικού (Kay'l) ο οποίος ζει στον κόσμο του Omikron. Σκοπός σας είναι να ανακαλύψετε το λόγο για τον οποίο βρεθήκατε εκεί και να διαλευκάνετε το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την πόλη. Για να καταλάβετε όμως τι πραγματικά συμβαίνει θα πρέπει να συνομιλείτε με όποιον συναντάτε, εφόσον σχεδόν όλοι μπορούν να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες. Η πλοκή του παιχνιδιού είναι ενδιαφέρουσα και εντυπωσιάζει με τις ανατροπές της. Η βασική κάμερα που καλύπτει το παιχνίδι είναι τρίτου προσώπου κατά την κίνησή σας αλλάζει σε πρώτου προσώπου όταν πυροβολείτε, ενώ όταν συμπλέκεστε απομακρύνεται παρέχοντας μία οπτική γωνία από τα πλάγια.

Όσον αφορά στον τομέα των γραφικών, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Η φουτουριστική αρχιτεκτονική των κτιρίων και η απόδοση των χαρακτήρων αποτελούν ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός των προσώπων έχει γίνει με βάση πραγματικά μοντέλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και για την απόδοση της κίνησης με τη μέθοδο του motion capturing. Κατ' αυτό τον τρόπο, το κάθε πρόσωπο που μιλά, συσπάται όπως στην πραγματικότητα. Αν τώρα μέσα στον κόσμο δείτε δύο πρόσωπα που σας φαίνονται γνωστά, μην απορήσετε. Τόσο ο David Bowie όσο και η γυναίκα του Iman συμμετέχουν στο παιχνίδι (και όχι μόνο). Τα ηχητικά εφέ διακρίνονται τόσο για το πλήθος όσο και για την ποιότητά τους. Αναμφισβήτητα όμως την παράσταση κλέβει η μουσική επένδυση του παιχνιδιού. Αποτελείται από οκτώ συνολικά τραγούδια, τα οποία έχει γράψει ο David Bowie. Ένα νέο στοιχείο, που για πρώτη φορά συναντάμε σε παιχνίδι του είδους τους (θα το δούμε και στο επερχόμενο Messiah), είναι η Εικονική Μετεμψύχωση. Επειδή στο παιχνίδι δεν είστε άτρωτος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάποια στιγμή να σκοτωθείτε (πολύ συνηθισμένο φαινόμενο). Με το σύστημα της Εικονικής Μετεμψύχωσης μπορείτε να «καταλάβετε» το σώμα του πρώτου ανθρώπου που θα σας πλησιάσει ή θα σας αγγίξει. Έτσι, μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι, υιοθετώντας παράλληλα τις ικανότητες και τις δεξιότητες του σώματος που έχετε «καταλάβει». Το Omikron: The Nomad Soul είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι δράσης το οποίο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας για αρκετό καιρό, δεδομένου ότι ολοκληρώνεται σε τρία CD!

ΠαιχνίδιαSaturday, January 01, 2000
<< HOME

Previous News

1996-2022 "Omikron Game". This is a private blog to keep articles online through years for my bad memory. Please respect authors rights and ask them for material. Some links may lead to 404, is not our fault.